halo

  fooldal icon   egyesuletrol icon   szabadido icon   tagoknak icon   partnerek icon   hirek icon   elerhetoseg icon

Oroszlánkő Természetvédelmi, Hagyományőrző és Turisztikai Egyesület
Alapszabálya
Az egyesület alapítói az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján létrehozták az OROSZLÁNKŐ Természetvédelmi, Hagyományőrző és Turisztikai Egyesületet, és 2010. május 01. napján tartott közgyűlésükön az alábbi alapszabályt fogadták el, mely a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség T.T.876/2010/1-I. számú jelzése alapján az alábbiak szerint került módosításra.
I.
Az Egyesület adatai
1. Az Egyesület neve:  OROSZLÁNKŐ Természetvédelmi, Hagyományőrző és Turisztikai Egyesület
2. Az Egyesület székhelye: 2840 Oroszlány, Lengyel József u. 10.
3. Az Egyesület működési területe:   Magyarország

II.

Az Egyesület célja és feladatai
1. Az Egyesület célja: a természet védelme, a környezettudatosság fejlesztése a Vértes régióban.
A régióban még fennmaradt természeti, és épített örökségek hagyományõrzõ módszerekkel történő megóvása, fenntartása a jövõ nemzedék számára. Hagyományőrző bemutatók szervezése.
A gyermekek szemléletének környezettudatossá formálása, a sport, mozgás és a természet összehangolása. Turák táborok szervezése, oktatási és egyéb civil szervezetekkel együttműködve.
A térség turisztikai és gazdasági vonzerejének erõsítése. Gyalogos, kerékpáros és lovas túra útvonalak (pihenőhelyek valamint az állatok részére etetõ- és itatóhelyek) fejlesztésében való részvétel. Túrázók és pihenni vágyók számára szállás biztosítása.
A működési területen belül feltárni és megtisztítani az illegálisan beszennyezett területeket.
Az élhetőbb környezet kialakítása érdekében, aktív részvétel a parlagfű-mentesítésben, valamint más szervezetekkel együttműködve, parlagfű-mentesítő akciónap szervezése.
2. Az Egyesület céljának megvalósítása érdekében együttműködik minden állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, más egyesülettel és szövetséggel, amelyek segítik az Egyesület eredményes működését és céljainak megvalósítását.
Az Egyesület:
- reklám és szponzorszerződéseket köthet gazdálkodó szervezetekkel, társadalmi szervezetekkel.
- kiadványokat és propaganda-anyagokat jelentethet meg a célok és feladatok ismertetése,    valamint a támogatók biztosítása érdekében,
3. Az Egyesület céljai megvalósításához szükséges anyagi feltételek megteremtése érdekében a jogszabály elõírásai szerint gazdasági, vállalkozási tevékenységet folytathat, gazdasági társaságot és alapítványt hozhat létre, ilyenbe tagként beléphet.
4. Az Egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt. Közvetlen politikai tevékenység: a pártpolitikai tevékenység, továbbá országgyűlési képviselõi, megyei, fővárosi önkormányzati választáson jelölt állítása.

Online

Jelenleg 4 vendég és 0 felhasználó van vonalban.

Cím: 2840 Oroszlány, Lengyel József u.10. Telefon: 06 70 395 5850 E-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.